Autor: Väinu Rozental • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hanza Tarkoni käive rekordgraafikus

Tartu elektroonika- ja peenmehaanikafirmafirma AS Hanza Tarkon tegi maikuus kõigi aegade parima kuukäibe, kinnitas ettevõtte juhataja Villu Ehrlich.

Ehrlichi andmeil jäi Hanza Tarkoni käive maikuus 5,4 miljoni euro kanti ehk umbes 85 miljonit krooni. „Meie saavutasime eelmisel aastal masueelse taseme ja tänavu oleme käibe osas võrreldes mullusega juba umbes kümne protsendiga ees.“

Hanza Tarkoni käive oli 2007. aastal 698,7 miljonit krooni. Kasumit teeniti tol aastal 36,4 miljonit krooni. Värske, 2010. aasta majandusaruande kohaselt oli Hanza Tarkoni käive 686,1 miljonit krooni ja kasumit teeniti 29,4 miljonit krooni.

„Palju väikseid tegijaid on masuperioodil ära kukkunud,“ iseloomustas Ehrlich olukorda nende sektoris. „Samas suured firmad on masu ajal otsinud uusi võimalusi. Kuna me oleme suhteliselt tugevad olnud ka masu ajal, siis oleme saanud uusi tellimusi ja töid.“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077