Autor: Väinu Rozental • 14. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enics Eesti tegevjuht: kasvame viiendiku võrra aastas

Tõus hakkas peale juba eelmisel aastal, aga suurem tõus on meil planeeritud nii selleks kui ka järgmiseks aastaks, kinnitas Elvas asuva elektroonikatööstuse ASi Enics Eesti uus tegevjuht Emöke Sogenbits.

Sogenbitsi andmeil planeerivad nad aastaseks tõusuks 20 protsenti.

„Meil on kliente, kellega me eelmisel aastal alustasime suhteliselt väikeste mahtudega, aga nüüd on need kliendid meile äri juurde toonud,“ põhjendas Sogenbits ja lisas, et majandustulemuste paranemisele aitab loomulikult kaasa ka üleüldine majandusolukorra paranemine.

Enics Eesti värske majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte käive 2010. aastal 939,6 miljonit krooni. Aasta varem oli Eniscs Eesti käive 810,5 miljonit krooni ning 2008. aastal lausa 990,7 miljonit krooni.

Küsimusele, kas Enics Eesti plaanib oluliselt ka tööjõudu juurde palgata, vastas Sogenbits, et kohe kindlasti ei kasvata nad töötajate arvu samuti viiendiku võrra. „Põhiliselt kasvame efektiivsuse ja sisemiste ümberkorralduste arvelt,“ täpsustas ta. „Juurde palkame vaid teatud ala spetsialiste.“ Enics Eestis töötab praegu paar inimest alla 700.

Emöke Sogenbits asus Enics Eesti tegevjuhina ametisse eelmisel kuul. „Ma olen Enicsis töötanud ligi viis aastat,“ tutvustas ta end. „Alustasin Elvas tarneahela juhina, seejärel töötasin kogu Enicsi grupi tarneahelas ja nüüd saadeti mind Elvasse tagasi.“

Enics Eesti juhatuse esimees Kalle Kuusik lahkus ametist kaks kuud tagasi poolte kokkuleppe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077