Enics Eesti tootmine ootab töötajaid

Eesti Töötukassa andmetel tööstussektoris enim töötajaid otsiv elektroonikatööstus Enics Eesti vajab tööjõudu, sest aastaga on müügimahud kasvanud 60%.

Enics Eesti müügimaht on I poolaastal kasvanud võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ligi 60%. Ettevõtte tegevdirektori Emöke Sogenbitsi kinnitusel on nad alates 1. juunist üle läinud 24/7 tootmisreþiimile: „Ehk töötame seitse päeva nädalas ööpäevaringselt ja sellest tulenevalt vajame ka lisatööjõudu teatud positsioonidele,” selgitab ta. Kuid ta lisab, et eelkõige on ettevõtte kasv siiski seotud sisemiste reservide ning efektiivsuse tõusuga, mitte niivõrd inimeste arvu kasvuga.

Enics Eesti otsib nii operaatoreid kui ka insener-tehnilist kogemust omavaid inimesi. „Eelkõige on probleemiks kogemuste, eriti rahvusvaheliste, leidmine Eesti turul,” ütleb Sogenbits. Tema sõnul on Lõuna-Eesti regioonis puudus ka oskustöölistest ja neid tuleb võimalikult palju ise juurde koolitada. Selleks on meil välja töötatud koolitusmaatriks, mille abil jälgime, et meie inimesed oleksid koolitatud võimalikult paljude tööoperatsioonide sooritamiseks, räägib Sogenbits.

Ettevõte on valmis kaasa aitama ka talle huvipakkuvate erialade koolitusel nii keskeri- kui ka kõrghariduse tasemel. Sügisest loodetakse selles valdkonnas teha õppeasutustega tihedamat koostööd. Samuti on panustatud koostööle Töötukassaga, kellele on tutvustatud Enicsit ja ettevõtte vajadusi – millise profiiliga inimesi eelkõige vajatakse.

„Meie eesmärk on kasvada veel ligikaudu 20% sel ja järgmisel aastal. Eelkõige tahame seda teha hästi koolitatud inimestega ja efektiivsuse tõusu arvel,” kinnitab Sogenbits.

Eesti Töötukassa andmetel on nende vahendatavatest tööpakkumistest ligikaududu kolmandik tööstusettevõtetelt. Suuremal hulgal tööpakkumisi on Töötukassale vahendada andnud Enics Eesti ja Põltsamaa Felix.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara