Autor: Tanel Raig • 14. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enics Eesti tootmine ootab töötajaid

Eesti Töötukassa andmetel tööstussektoris enim töötajaid otsiv elektroonikatööstus Enics Eesti vajab tööjõudu, sest aastaga on müügimahud kasvanud 60%.

Enics Eesti müügimaht on I poolaastal kasvanud võrreldes möödunud aasta sama perioodiga ligi 60%. Ettevõtte tegevdirektori Emöke Sogenbitsi kinnitusel on nad alates 1. juunist üle läinud 24/7 tootmisrežiimile: „Ehk töötame seitse päeva nädalas ööpäevaringselt ja sellest tulenevalt vajame ka lisatööjõudu teatud positsioonidele,” selgitab ta. Kuid ta lisab, et eelkõige on ettevõtte kasv siiski seotud sisemiste reservide ning efektiivsuse tõusuga, mitte niivõrd inimeste arvu kasvuga.

Enics Eesti otsib nii operaatoreid kui ka insener-tehnilist kogemust omavaid inimesi. „Eelkõige on probleemiks kogemuste, eriti rahvusvaheliste, leidmine Eesti turul,” ütleb Sogenbits. Tema sõnul on Lõuna-Eesti regioonis puudus ka oskustöölistest ja neid tuleb võimalikult palju ise juurde koolitada. Selleks on meil välja töötatud koolitusmaatriks, mille abil jälgime, et meie inimesed oleksid koolitatud võimalikult paljude tööoperatsioonide sooritamiseks, räägib Sogenbits.

Ettevõte on valmis kaasa aitama ka talle huvipakkuvate erialade koolitusel nii keskeri- kui ka kõrghariduse tasemel. Sügisest loodetakse selles valdkonnas teha õppeasutustega tihedamat koostööd. Samuti on panustatud koostööle Töötukassaga, kellele on tutvustatud Enicsit ja ettevõtte vajadusi – millise profiiliga inimesi eelkõige vajatakse.

„Meie eesmärk on kasvada veel ligikaudu 20% sel ja järgmisel aastal. Eelkõige tahame seda teha hästi koolitatud inimestega ja efektiivsuse tõusu arvel,” kinnitab Sogenbits.

Eesti Töötukassa andmetel on nende vahendatavatest tööpakkumistest ligikaududu kolmandik tööstusettevõtetelt. Suuremal hulgal tööpakkumisi on Töötukassale vahendada andnud Enics Eesti ja Põltsamaa Felix.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077