Autor: Tanel Raig • 6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümnendi suurim kasum tööstuses

Töötlevas tööstuses teeniti tänavu I kvartalis kogukasumiks 173,4 miljonit eurot, mis on viimase kümne aasta suurim I kvartalis teenitud kasum, ilmneb täna avaldatud statistikaameti andmetest.

Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes on tööstuse kasum kasvanud 87%. Kolmandiku ettevõtlussektori kasumist andva töötleva tööstuse kasumi suure kasvu taga oli eelkõige kasvanud eksport. Enim aitasid sellele kaasa elektroonikaseadmete, puidutöötlemise ja kütteõlide tootmisega tegelevad ettevõtted.

Müügitulu kasvas tööstuses võrreldes eelmise aasta I kvarataliga 47%, jõudes 2,28 miljardi euroni. Kogu ettevõtluses suurimat osatähtsust omavate sektorite hulgas oli tööstuse müügitulu kasv kõige kiirem.

Tööstussektori kulud kasvasid aastaga I kvartalis 44,6%, olles 2,1 miljardit eurot. Tööjõukulude kasv oli 12,7%, ulatudes 293,2 miljoni euroni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077