Autor: Tanel Raig • 6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hüppeline kasv on masu korrektsioon

Mööblitootja Bellus Furnitur omaniku Rolf Relanderi sõnul on tööstussektori esimese kvartali suur käibe ja kasumi kasv korrektsioon masu ajal tekkinud langusest. Kasv jätkub ka edaspidi, kuid mitte enam sarnase hooga.

Relanderi väitel on tööstussektori käibe- ja kasumikasvud seotud masu ajal väga madalale langenud tasemetega, mistõttu võib praegust tõusu pidada korrektuuriks. „Usun, et varasem madal kasumitase oli pigem masust tingitud erand,” ütleb Relander tööstuste käekäigu kohta. Ta lisab, et ettevõtted, kelle käive ja kasum läksid masu ajal kehvaks, saavad praegu kindlasti protsentuaalselt suuri tõuse. „Usun, et tööstussektoris jätkub lähiaastatel positiivne tõus, olgugi, et kasvuprotsendid tulevad tagasihoidlikumad kui esimeses kvartalis nähtud.

Bellus Furniturile esimene kvartal kogu tööstussektoriga sarnast suurt kasvu kaasa ei toonud. Bellusel ei tekkinud masu ajal käibe langust, vaid oli stabiilne kasv. Seetõttu pole meil näha ka hüppelist kasvu, ütleb Relander. Ettevõtte esimese kvartali käibekasv võrreldes eelmise aasta sama ajaga oli 11%. Kasumiks prognoosib ettevõte eelmise aasta taset. Tooraine hindade kiire tõus tekitab survet kasumi marginaalidele ja seepärast ei ole kasum ja käive kasvanud samas joones, põhjendab Relander enda ettevõtte tulemusi.

Täna avaldas Statistikaamet ettevõtete esimese kvartali majandustulemuste andmed, mille järgi tõusis tööstussektoris eelmise aasta sama ajaga võrreldes müügitulu 47% ja kogukasum 87%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077