Autor: Tanel Raig • 6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuses uuendatakse sisseseadet

Tööstusettevõtted tegid tänavu I kvartalis investeeringuid üle kahe korra enam kui aasta tagasi. Kõige kiiremini kasvas panustamine seadmete soetamisse.

Tööstused investeerisid Statistikaameti andmetel I kvartalis seadmetesse 65,22 miljonit eurot, mida on 132% enam kui aasta tagasi. Kiiresti kasvas raha paigutamine ka arvutite ja arvutisüsteemide uuendamisse, kuhu investeeriti 83% enam kui aasta tagasi. Rahaliselt olid aga mahud siiski üsna väiksed moodustades tänavu I kvartalis 1,3 miljonit eurot.

Teistesse valdkondadesse investeerimisel kasvasid tööstussektoris mahud vähem. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga kasvasid investeeringud transpordivaheditesse 37,5% (kokku investeeriti 3,8 miljonit eurot), hoonete soetamisse 22,5% (kokku 1,7 miljonit eurot) ja hoonete ehitamisse ja renoveerimisse 3,5% (kokku 7,4 miljonit eurot). Kokku investeeriti tööstuses I kvartalis 81,24 miljonit eurot, mida on 99,9% enam aasta tagusest perioodist.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077