Tööstuses uuendatakse sisseseadet

Tööstusettevõtted tegid tänavu I kvartalis investeeringuid üle kahe korra enam kui aasta tagasi. Kõige kiiremini kasvas panustamine seadmete soetamisse.

Tööstused investeerisid Statistikaameti andmetel I kvartalis seadmetesse 65,22 miljonit eurot, mida on 132% enam kui aasta tagasi. Kiiresti kasvas raha paigutamine ka arvutite ja arvutisüsteemide uuendamisse, kuhu investeeriti 83% enam kui aasta tagasi. Rahaliselt olid aga mahud siiski üsna väiksed moodustades tänavu I kvartalis 1,3 miljonit eurot.

Teistesse valdkondadesse investeerimisel kasvasid tööstussektoris mahud vähem. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga kasvasid investeeringud transpordivaheditesse 37,5% (kokku investeeriti 3,8 miljonit eurot), hoonete soetamisse 22,5% (kokku 1,7 miljonit eurot) ja hoonete ehitamisse ja renoveerimisse 3,5% (kokku 7,4 miljonit eurot). Kokku investeeriti tööstuses I kvartalis 81,24 miljonit eurot, mida on 99,9% enam aasta tagusest perioodist.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara