Autor: Väinu Rozental • 23. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Tallinna linnajagudes küttekulutuste hinnavahe viiekordne

Eesti Korteriühistute Liit viis läbi järjekordse küttekulude uuringu, selgitamaks välja Tallinna elanike küttekulutusi käesoleva aasta veebruaris.

Kõige energiasäästlikumad on 1960-70ndatel aastatel ehitatud suurpaneelkortermajad, mis on osaliselt või täielikult renoveeritud, edestas Eesti Korteriühistute Liit oma pressiteates.

„Uuring viidi läbi veebruari küttekulude kohta rohkem kui sajas majas Tallinnas ja Harjumaal," rääkis Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva. „Küttekulu 1 ruutmeetri kütmiseks oli vahemikus 12,2 - 45 KWh, mis vastab küttehinnale 0,58-2,91 eurot. Keskmine küttekulu oli 25,3 KWh, see tähendab 1,52 eurot ruutmeetri kohta – võib aga nentida, et erinevates Tallinna linnajagudes on küttekulutuste hinnavahe kuni viiekordne.“

Jõgeva sõnul mõjus pikk külm talv ning seetõttu pikenenud kütteperiood oluliselt korteriühistute liikmete rahakotile.

Jõgeva rõhutas, et muidugi on kõige energiasäästlikumad need majad, mis on täielikult soojustatud, kus toimib 2-toru küttesüsteem ja kütte arvestamine toimub igas korteris individuaalselt küttekulu jaoturitega.

„Tuleb aga nentida, et uuringusse olid kaasatud ka mõned viimasel kümnendil ehitatud majad, kuid nende näitajad jäid alla eelpool kirjeldatud majadele,“ tutvustas Jõgeva uuringu tulemusi. Jõgeva sõnul on energiasäästlikkuse poolest uuringus silma paistnud kortermajades hästitoimivad ühistud ja rahulolevad elanikud.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077