Autor: Kadrin Karner • 31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tooraine kitsikus viis Elcoteqilt miljoneid kroone käivet

Nõudluse langusel sulgesid majanduslanguse perioodil mitmed elektroonikakomponentide valmistajad tehaseid, et kulusid kokku hoida, see aga jättis Elcoteq Tallinna käibe miljoneid eurosid planeeritust väiksemaks.

„Aasta algusest, kus majandus ja tööstus hakkas elavnema, tekkis elektroonikakomponentide turul kriis, mida võime veel kogeda vähemalt selle aasta lõpuni. Elektroonikakomponente valmistavate tehaste taasavamine on vähemalt 6 kuud kestev projekt ning aasta jooksul kogunenud kogunõudluse rahuldamine võtab veel kuid,“ rääkis Elcoteq Tallinn ASi tegevjuht Jan Kotka.

Ta avaldas lootust, et majandus ei ole liikumas nn „W” suunas, kus eelnev suuremal või vähemal määral korduks. Kuigi Elcoteq Tallinna mahud on eelmise aasta augustiga võrreldes kasvanud stabiilselt ja juuli oli suurima käibega kuu sel aastal, ei mõjuta ettevõtte juhi sõnul suurel määral juuli tööstustoodangu kasvu.

„Eelnevalt kirjeldatud toormaterjali saadavuse tõttu on kahjuks ka Elcoteq Tallinn kaotanud sellel aastal mitmete miljonite eurode ulatuses käivet,“ märkis Kotka, lisades, et hoolimata kaotatud käibest on tulemused olnud korralikud ning aasta lõpul saavad tõenäoliselt taas teatada uuest kliendist, kellega siirdeprojekti osas läbirääkimised juba käivad.

Kotka ütles, et üldine arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete tootmise kasv oleks olnud 2010. aasta juulis veelgi suurem, kui toormaterjali üldine kättesaadavus oleks sel aastal parem olnud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077