Seli: tõusnud on eksport ja elektriarved

Kuigi kilepakendite tootjal ASil Estiko-Plastar läheb üldiselt priimalt ja tuleb mõelda, kuidas kõik tellimused täita jõutakse, ajab kasvav elektri hind üles ka toodete hinnad.

„Tõusnud on kindlasti eksport ja elektriarved,“ ütles Estiko-Plastar ASi nõukogu esimees Neinar Seli ja selgitas, et nali naljaks, tegelikult on asi tõsine. Kuna lisaks 60% kallinenud elektrile on tema sõnul kõvasti tõusnud hind ka toorainel naftal, mis viib välja selleni, et peetakse hinnaläbirääkimisi oktoobriks tellimuse teinud klientidega. Hinnatõus umbes 15% on Seli hinnangul vältimatu.

Samas kasvab hoogsalt Estiko-Plastari ekspordi osatähtsus. „Praegu läheb üle 50 protsendi toodangust Eestist väljapoole,“ lisas Seli. Tema kinnitusel saadi hiljuti sertifikaat, mis näitab, et ettevõtte toodang vastab toiduainetööstuse kvaliteedi ja hügieeninõuetele ja see avab tee suuremate ja tähtsamate klientide poole.

Tehtud investeeringud on nõukogu esimehe sõnul end igati õigustanud. Varsti tuleb aga hakata kaaluma uusi investeeringuid, sest juba niigi 24/7 töötav tehas paneb käibele piiri. „Käibe kasv on olnud väga suur alates märtsist, aga kätte hakkavad tulema mõned kitsaskohas, mis nõuavad järgmisi investeeringuid,“ märkis Seli.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara