Autor: Kadrin Karner • 31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seli: tõusnud on eksport ja elektriarved

Kuigi kilepakendite tootjal ASil Estiko-Plastar läheb üldiselt priimalt ja tuleb mõelda, kuidas kõik tellimused täita jõutakse, ajab kasvav elektri hind üles ka toodete hinnad.

„Tõusnud on kindlasti eksport ja elektriarved,“ ütles Estiko-Plastar ASi nõukogu esimees Neinar Seli ja selgitas, et nali naljaks, tegelikult on asi tõsine. Kuna lisaks 60% kallinenud elektrile on tema sõnul kõvasti tõusnud hind ka toorainel naftal, mis viib välja selleni, et peetakse hinnaläbirääkimisi oktoobriks tellimuse teinud klientidega. Hinnatõus umbes 15% on Seli hinnangul vältimatu.

Samas kasvab hoogsalt Estiko-Plastari ekspordi osatähtsus. „Praegu läheb üle 50 protsendi toodangust Eestist väljapoole,“ lisas Seli. Tema kinnitusel saadi hiljuti sertifikaat, mis näitab, et ettevõtte toodang vastab toiduainetööstuse kvaliteedi ja hügieeninõuetele ja see avab tee suuremate ja tähtsamate klientide poole.

Tehtud investeeringud on nõukogu esimehe sõnul end igati õigustanud. Varsti tuleb aga hakata kaaluma uusi investeeringuid, sest juba niigi 24/7 töötav tehas paneb käibele piiri. „Käibe kasv on olnud väga suur alates märtsist, aga kätte hakkavad tulema mõned kitsaskohas, mis nõuavad järgmisi investeeringuid,“ märkis Seli.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077