Autor: Silvia Kruusmaa • 17. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leivatootjate suhtes alustati kriminaalmenetlus

Leivatootjate võimaliku konkurentsi kahjustava tegevuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust, teatas riigiprokuratuur.

Riigiprokuratuur ja konkurentsiamet alustasid kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas Leivaliidu liikmed on sõlminud konkurentsi kahjustava kokkuleppe, millega määratakse kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi.

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku § 400 lg 1 ja 2 tunnustel. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi konkurentsiamet.

Karistusseadustiku § 400 näeb ette karistused konkurentsi kahjustav kokkulepe, otsuse ja kooskõlastatud tegevuse puhul:

(1) Konkurentsi kahjustava eesmärgi või tagajärjega ettevõtjatevahelise kokkuleppe sõlmimise, otsuse tegemise või kooskõlastatud tegevuse eest –

karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

(2) Konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimise, otsuse tegemise või kooskõlastatud tegevuse eest, sealhulgas riigihankes osalemisel, kui sellega:

1) määratakse otseselt või kaudselt kolmandate isikute suhtes kindlaks hind või muud kauplemistingimused;2) piiratakse tootmist, teenindamist, kaubaturgu, tehnilist arengut või investeerimist või3) jagatakse kaubaturgu või varustusallikat, piiratakse kolmanda isiku pääsu kaubaturule või püütakse teda sealt välja tõrjuda –karistatakse rahalise karistuse või ühe- kuni kolmeaastase vangistusega.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077