Hagar püüab eksportturge Soomes-Rootsis

Hagar on teinud mõned kampaaniad Soomes ja Rootsis ning nüüd katsume püsisortimendi turule saada, rääkis kaubamärgi Hagar all pagaritooteid tegeva ASi Hallik juht Heiki Hallik.

"Toimub eksport Rootsi ja Soome. Oleme töötanud kampaaniatega ja täna pürgime selles suunas, et saavutada lepinguid püsisortimendini jõudmiseks. Samuti on plaanis leida võimalusi ka muudel eksportturgudel," rääkis firmajuht.

Kas ilma ekspordita saab üldse praegu hakkama? "Eesti turg on oma tarbijaskonnaga piiritletud. Eksport on vajalik, kui ettevõtte eesmärk on kasvada," sõnas Hallik.

Juulis oli pagaritoodete tarbimise osas langus, Hallik möönis, et ju kuumad ilmad viisid tarbijad jookide ja jäätise poolele. "Kui suudetakse läbi viia hinnamuutused, võime loota sellele, et teenime ka kasumit," arutles ta. Loodetavasti tulevad inimesed peagi õlle, karastusjookide ja jäätise juurest taas pagaritoodete ja kookide juurde, lisas Hallik.

Selle aasta majandustulemus sõltub Hagaril tema sõnul tarbija pagaritoodete lainele tagasi pöördumisest ning siis on loota samasugust kasumit ja käivet nagu 2009. Eelmisel aastal teenis AS Hallik majandusaasta aruande kohaselt 80 miljonit krooni müügitulu ja 1,3 miljonit krooni kasumit.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara