Autor: Kadrin Karner • 10. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hagar püüab eksportturge Soomes-Rootsis

Hagar on teinud mõned kampaaniad Soomes ja Rootsis ning nüüd katsume püsisortimendi turule saada, rääkis kaubamärgi Hagar all pagaritooteid tegeva ASi Hallik juht Heiki Hallik.

"Toimub eksport Rootsi ja Soome. Oleme töötanud kampaaniatega ja täna pürgime selles suunas, et saavutada lepinguid püsisortimendini jõudmiseks. Samuti on plaanis leida võimalusi ka muudel eksportturgudel," rääkis firmajuht.

Kas ilma ekspordita saab üldse praegu hakkama? "Eesti turg on oma tarbijaskonnaga piiritletud. Eksport on vajalik, kui ettevõtte eesmärk on kasvada," sõnas Hallik.

Juulis oli pagaritoodete tarbimise osas langus, Hallik möönis, et ju kuumad ilmad viisid tarbijad jookide ja jäätise poolele. "Kui suudetakse läbi viia hinnamuutused, võime loota sellele, et teenime ka kasumit," arutles ta. Loodetavasti tulevad inimesed peagi õlle, karastusjookide ja jäätise juurest taas pagaritoodete ja kookide juurde, lisas Hallik.

Selle aasta majandustulemus sõltub Hagaril tema sõnul tarbija pagaritoodete lainele tagasi pöördumisest ning siis on loota samasugust kasumit ja käivet nagu 2009. Eelmisel aastal teenis AS Hallik majandusaasta aruande kohaselt 80 miljonit krooni müügitulu ja 1,3 miljonit krooni kasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077