Lastemööbli tootja: Eesti ja Läti müüki asendab muu Euroopa

Kuigi meie numbrid püsivad eelmise aastaga samal tasemel, on heameel, et langus ühtedel turgudel on asendunud müügiga teistele turgudele, rääkis ASi Suwem juht Mart Nilson.

"Suwemil möödusid selle aasta II kvartal ja suvi hästi. Müügi- ja tootmisnumbrid on jäänud küll samale tasemele eelmise aasta sama perioodi näitajatega, küll on aga oluliselt muutunud klientide sturktuur ja turgude osakaal," ütles Nilson. "Tagasiminek Eesti ja Läti turgudel on asendunud ekspordi kasvuga teistesse Euroopa riikidesse ning kaugemalegi," lisas ta.

Üldiselt tarbijate aktiivsuse kasvu Suwem märganud ei ole ning tippajad 2006–08 ilmselt niipea ei naase, möönis Nilson. "Suwem on leidnud uued kliendid ja muutunud ise efektiivsemaks, mis on taganud käibestabiilsuse ning aidanud teha ettevalmistusi uueks kasvuks," rääkis tegevjuht.

Sügisele läheb lastemööbli tootja vastu optimistlikult ja heade tunnetega. "Pessimistid üldjuhul ettevõtjateks ei sobi," lisas Nilson tõdedes, et kerge ei saa veel niipea olema, kuid eeldused kasvuks on olemas. "Kui juuli lõpus – augusti alguses alanud tendents jätkub, võib tellimusi paari kuu pärast olla rohkem, kui meie hetkel olemasolevad toomisvõimsused tõenäoliselt täita lubaksid," kinnitas tegevjuht.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara