Autor: Kadrin Karner • 10. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hagar: kõrgem hind lubaks töötajal palka tõsta

Räägitakse, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta aga kui hindu ei korrigeerita, ei tule palkade kasvu ega tarbimise elavnemist, ütles pagariäri AS Hallik juht Heiki Hallik.

"Tänases hinnamuutuse olukorras räägitakse sellest, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta. Aga peab ju aru saama, et vähemalt osa nendest tarbijatest on ka pagarid, kes saavad selle töö eest palka," rääkis Hagari kaubamärgi all pagaritooteid tootva firma juht.

Halliku sõnul on surve hindadele nii maksude tõusu kui muude sisendite näol sundinud neid vähendama inimeste töötasusid. "Kui hindasid ei korrigeerita suuremaks, ei saa me ju rääkida ka palkade kasvust ja seeläbi ka tarbimise elavnemisest," ütles juht.

Samas on Hagari langus võrreldes II kvartali jaekaubandushindade langusega väiksem olnud. Kui jaekaubandus püsivhindades langes eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 7%, siis Hagari langus oli 5%. Küll rääkis Hallik, et 2008. aasta kõrghetkedest oleme veel kaugel ja sinna ei jõua hinnad ilmselt niipea.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077