Autor: Anu Jõgi • 7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso sulgeb ajalehepaberiliinid

Metsanduskontsern Stora Enso kinnitas, et sulgeb kaks ajalehepaberi tootmisliini Varkauses, töö kaotab 175 inimest, kirjutab Yle Uutiset.

Tehas kavatseb septembris lõpetada töö kahel ajalehe- ja kataloogipaberiliinil, mis vähendab tootmismahtu 290 000 tonni võrra. Varkause tehas jätkab kvaliteetpaberi ja tselluloosi tootmist, tegevus jätkub ka saeveskis ja Neste Oiliga kahepeale rajatud biokütuse katsetehases.

Ettevõtte teatel valitseb maailma ajalehepaberiturul endiselt tugev ülepakkumine, mis on hinnad märkimisväärselt allapoole toonud.

Stora Enso hinnangul väheneb ettevõtte käive paberiliinide sulgemisega 150 miljoni euro võrra (2,3 miljardit krooni), aga kasum paraneb 9 miljoni euro (140 miljoni krooni) võrra.

Varkause tehastes töötab praegu kokku 506 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077