Autor: Katre Pilvinski • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Henkel investeerib Pärnu tehasesse 8 miljonit 

Henkel Makroflex AS sulges Soomes Oittis tegutsenud tehase ning koondab kogu oma ehitusvahtude- ja silikoonide tootmise Pärnu tehasesse, millesse tänavu investeeritakse kuni 8 miljonit krooni ning plaanis on tehast järgnevatel aastatel veelgi laiendada. 

Ületoomisest tulenevalt ootab Makroflexi Pärnu tehast tootmismahtude kasv enam kui poole võrra.

Henkel Makroflex AS-i juhi Sirje Aali kinnitusel hakkab Pärnu tehas ümberkorralduste järel tootma enam kui 300 erinevat toodet, kokku ligi 40 riigi turule. “Tehase kolimine oli suuresti tingitud nõudluse muutumisest maailmamajanduses. Tootmise koondamine ühte suuremasse tehasesse võimaldab meil oluliselt tõsta efektiivsust ning kasutada paremini ära mastaabiefekti,” selgitas Aal Soome tehase sulgemist ning tootmise Pärnusse üleviimist.

Aali kinnitusel ulatuvad 2010. aastaks planeeritud investeeringud Pärnu tehasesse ligi 8 miljoni kroonini ning plaanis on tehast järgnevatel aastatel veelgi laiendada. “Jooksva aasta kokkuvõtteks ootame võrreldes eelmise aastaga enam kui 50%-list kasvu ning loodame käibes ületada ühe miljardi krooni piiri,” lausus Aal.

Ümberkorralduste ja enamiku tootmisliinide ümberkolimisega alustas Henkel Makroflex märtsis, täies mahus alustas Pärnu tehas tööd juuni alguses. Seoses Oitti tootmise ületoomisega Eestisse lisandub Pärnus tootmisse 67 uut toodet.

“Kuna meie geograafiline haare laienes, siis lisandusid ka mitmed spetsiifiliste omadustega tooted, mida teatud riikide turgudel nõutakse,” rääkis Aal. Pärnu tehase müügigeograafia on Aali andmetel ületoomise järel laienenud Kesk- ja Ida-Euroopast, Kasahstanist ja Jaapanist Lääne-Euroopasse ning Põhja- ja Lõuna-Ameerikasse. Nii hakkavad Pärnust tooted nüüd liikuma näiteks Brasiiliasse, Venetsueelasse ning isegi Jamaikale, lisaks on rajamisel ka transpordiliinid Austraaliasse ja Tšiilisse.

Tootmismahu suurenemine Pärnu tehases loob alaliste ja hooajaliste töökohtadega kokku juurde enam kui 20 uut töökohta.

Henkel Makroflex AS on Soomes loodud 30-aastase kogemusega ettevõte, mis toodab polüuretaantihendusvahtu ja hermeetikuid. Alates liitumisest Henkeli kontserniga aastal 2003 on pikka aega nii Oittis kui Pärnus tootmisüksusi omanud Makroflex märkimisväärselt oma turgu laienenud, kuuludes täna ehitusmaterjalide valdkonnas maailma tuntuimate kaubamärkide hulka. Henkel Makroflex AS-i 2009. aasta müügitulu oli 716 miljonit krooni ning puhaskasum 101 miljonit krooni.

 

Kodukeemiat, kosmeetikat ja liime tootvasse globaalsesse keemiatööstuskontserni Henkel kuuluvad Balti riikides lisaks Henkel Makroflex AS-ile ka siinsel turul Henkeli tarbe- ja tööstusliimide ning tarbe- ja autokeemia vahendamisega tegelev Henkel Balti OÜ ning Henkeli kodukeemia ja kosmeetikatoodete vahendamisega tegelev Henkel Latvia SIA. Henkel kontserni 2009. aasta müügitulu oli 212,37 miljardit krooni (13,573 miljardit eurot) ja ärikasum 21,34 miljardit krooni (1,364 miljardit eurot).

 

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077