Autor: Väinu Rozental • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusaag: Henkelil oli kaks Makroflexi tehast liiga lähestikku

Olen juba ammu mõelnud, et miks nad hoiavad töös kahte tehast nii väikese vahemaa taga, kommenteeris konkurent, OÜ Krimelte juht Jaan Puusaag uudist, et Henkel Makroflex tõi oma tootmise Soomest Eestisse.

„Kaupa, mida võib eksportida üle terve gloobuse, ei peaks tegema kahes kohas nii lähestikku,“ lausus Puusaag ja lisas, et ilmselt oli sellel ajalooline taust, miks kaks tehast nii väikese vahemaa taha omal ajal ehitati.

Puusaagi hinnangul oli Henkeli tehase ületoomine pragmaatiline otsus, mida oli tegelikult juba ammu oodata. „Kulubaas on Eestis väiksem – see on ilmselt peapõhjus – ja maksude seisukohast on küllap Eestis otstarbekam toota,“ loetles Puusaag ületoomise põhjuseid. „Ja ju siis peeti ka Eesti spetsialiste piisavalt pädevateks. Suure kontserni vaatevinklist vaadatuna on tootmise ületoomine mõnes mõttes ka tunnustus eestlastest meeskonnale.“

Puusaagi sõnul on nad Makroflexiga konkurendid, aga see, kas ehitusmontaaživahtu toodetakse Eestis või mitte, ei muuda kohalikul turul midagi. „Meie mõlema äritegevus Eestis on nii väike, enamik toodangust läheb eksporti,“ põhjendas Puusaag.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077