Autor: Väinu Rozental • 9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rebane: ilmselt euro-ootus soodustas Makroflexi ümberkolimist

See, et Henkeli kontsern on otsustanud mitmed tootegrupid Eestisse kolida, tähendab usaldust meie majanduse ja rahasüsteemi vastu, ütles ehitusmaterjalide tootjate liidu tegevdirektor Enno Rebane.

„Ma ei tea Henkeli otsuste tegemise tagapõhja, aga ma arvan küll, et neid otsuseid on ehk natuke toetanud ka viimasel ajal üha kõvemini kõlavad jutud Eesti eurole üleminekust,“ lausus Rebane. „Ja ma südamest loodan, et tulemas on teisigi firmasid.“

Henkeli kontsern avas Tartus kolm nädalat tagasi Ceresiti ehitussegude tehase ja täna teatas Henkel, et tõi vuugitäitematerjali Makroflexi tootmise Soomest Eestisse.

Samas möönis Rebane, et Makroflexi kui peamiselt eksporti mineva toodangu ületoomine Soomest Eestisse on midagi muud, kui tuua Eestisse näiteks kohalikule turule mõeldud ehitusmaterjalide tootmine.

„Meil on tootmisvõimsust endalgi piisavalt üle,“ rääkis Rebane. „Konkurents on väga suur ja ma ei näe, et ehitusmaterjalide hinnad saavad veel allapoole minna. Minu arvates maksvad paljud ehitusmaterjalide tootjad praegu tootmisele peale. Päris uuele tulijale tähendaks Eestisse tulek suuri investeeringuid ja praegu ei ole kuidagi mõistetav, kuidas oleks neid investeeringuid võimalik tagasi teenida.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077