Autor: Meelis Mandel • 24. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea uudis Eesti firmadele: Soome toidutööstus plaanib streiki

Täna hilisõhtul selgub, kas Soome toiduainetööstuses algab ulatuslik streik, mis sulgeks sisuliselt kogu põhjanaabrite toidutööstuse.

Kogu kevad kestnud vaidlused, kus esimene streigiähvardus anti kaks kuud tagasi ja töötajate ametiühingud on keeldunud kolmest pakkumisest, tühjendaks nüüd Soome kaupluste letid kiirelt. Kauppalehti teatel oleks streigi mõju laiaulatuslik, kuna kõne all pole paaripäevane tähtajaline tööseisak, vaid streik kestaks seni, kuni kokkulepe on saavutatud.

Arvatult tühjeneksid kõige kiiremini kauplustes liha- ja vorstiletid ning lõppeksid valmisroad, samuti poleks piisavalt populaarsemaid leivatooteid. Nappima hakkaks ka Soome õlut, sest õlletööstused ravivad senini eelmise streigi haavu.

Nii täituksid Soome poeletid väiksemate ja ka välistootjate toodanguga. "Näiteks lihatooteid võidakse tuua Taanist, Rootsist ja Eestist ning leiba Soome ettevõtete Baltimaades asuvatest tööstustest," kirjutas Soome majandusleht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077