Hea uudis Eesti firmadele: Soome toidutööstus plaanib streiki

Täna hilisõhtul selgub, kas Soome toiduainetööstuses algab ulatuslik streik, mis sulgeks sisuliselt kogu põhjanaabrite toidutööstuse.

Kogu kevad kestnud vaidlused, kus esimene streigiähvardus anti kaks kuud tagasi ja töötajate ametiühingud on keeldunud kolmest pakkumisest, tühjendaks nüüd Soome kaupluste letid kiirelt. Kauppalehti teatel oleks streigi mõju laiaulatuslik, kuna kõne all pole paaripäevane tähtajaline tööseisak, vaid streik kestaks seni, kuni kokkulepe on saavutatud.

Arvatult tühjeneksid kõige kiiremini kauplustes liha- ja vorstiletid ning lõppeksid valmisroad, samuti poleks piisavalt populaarsemaid leivatooteid. Nappima hakkaks ka Soome õlut, sest õlletööstused ravivad senini eelmise streigi haavu.

Nii täituksid Soome poeletid väiksemate ja ka välistootjate toodanguga. "Näiteks lihatooteid võidakse tuua Taanist, Rootsist ja Eestist ning leiba Soome ettevõtete Baltimaades asuvatest tööstustest," kirjutas Soome majandusleht.

Osale arutelus

  • Meelis Mandel

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara