Autor: Meelis Mandel • 25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome suurstreik jäi ära

Õhus olnud ülemaaline Soome toiduainetööstuste streik jäeti eileõhtustel läbirääkimistel ära ja sõlmiti neljaks aastaks rahu.

Eelnevalt kolme varasema kokkulepe vastu olnud toiduainetööstuste töötajaid koondav liit hääletas töörahu poolt napilt häältega 17-16, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kokkulepe kohaselt on edaspidi toiduainetööstustes painduvamad tööajad, mis võimaldab kauplustel saada värsket toitu igal nädalapäeval.

Streik oleks kaupluste letid tühjendanud varasematest streikidest märksa kiiremini, sest see oleks sulgenud pea kõik suuremad Soome toiduainetööstused. Erimeelsused puudutasid töögraafikuid ning liha- ja pagaritööstuste töötajate palku.

Eilse Kauppalehti teatel toonuks streik kaasa Soome poelettide täitumise väiksemate ja ka välistootjate kaubaga. "Näiteks lihatooteid võidakse tuua Taanist, Rootsist ja Eestist ning leiba Soome ettevõtete Baltimaades asuvatest tööstustest," kirjutas eile Soome majandusleht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077