ABB sai 1,2miljardilise tellimuse Aafrikast

Eestis kahte tehast omav energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB sai Kongo riigilt 107 miljoni dollarilise ehk 1,2 miljardi kroonise tellimuse, teatab ettevõte.

Kongo Demokraatliku Vabariigi riiklik energiaettevõte SNEL (Société Nationale d’Électricité) uuendab maailma ühe pikema elektrienergia ülekandesüsteemi võtmetehnoloogiat.

ABB renoveerib konverterjaamad, mis muundavad Inga-Kolwezi 560megavatises elektriliinis vahelduvvoolu alalisvooluks ja tagasi. 1700 kilomeetri pikkuse süsteemi ehitas ABB 1982. aastal ning see oli tol ajal maailma pikim ülekandeliin. Projekt viiakse ellu 2013. aastal.

„Renoveerimistööd suurendavad võrgu töökindlust ja tagavad hüdroelektrienergia tõhusa ülekande kogu piirkonnas,” ütles ABB elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni juht Peter Leupp. „Meil on heameel panustada riigi energiainfrastruktuuri arengusse. Oleme endiselt pühendunud taastuvenergia laiemale kasutusvõtule.”

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast. ABB Jüri elektrimasinate tehas valmistab tuulegeneraatoreid maailma juhtivatele tuulikutootjatele. ABB Jüri tööstuselektroonika tehase tegevuse põhisuund on madalapingeliste sagedusmuundurite tootmine.

Osale arutelus

  • Anu Jõgi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara