Autor: Anu Jõgi • 19. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB sai 1,2miljardilise tellimuse Aafrikast

Eestis kahte tehast omav energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB sai Kongo riigilt 107 miljoni dollarilise ehk 1,2 miljardi kroonise tellimuse, teatab ettevõte.

Kongo Demokraatliku Vabariigi riiklik energiaettevõte SNEL (Société Nationale d’Électricité) uuendab maailma ühe pikema elektrienergia ülekandesüsteemi võtmetehnoloogiat.

ABB renoveerib konverterjaamad, mis muundavad Inga-Kolwezi 560megavatises elektriliinis vahelduvvoolu alalisvooluks ja tagasi. 1700 kilomeetri pikkuse süsteemi ehitas ABB 1982. aastal ning see oli tol ajal maailma pikim ülekandeliin. Projekt viiakse ellu 2013. aastal.

„Renoveerimistööd suurendavad võrgu töökindlust ja tagavad hüdroelektrienergia tõhusa ülekande kogu piirkonnas,” ütles ABB elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni juht Peter Leupp. „Meil on heameel panustada riigi energiainfrastruktuuri arengusse. Oleme endiselt pühendunud taastuvenergia laiemale kasutusvõtule.”

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast. ABB Jüri elektrimasinate tehas valmistab tuulegeneraatoreid maailma juhtivatele tuulikutootjatele. ABB Jüri tööstuselektroonika tehase tegevuse põhisuund on madalapingeliste sagedusmuundurite tootmine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077