Märtsis tõuseb toasooja hind tallinnlastele 5,6%

Märtsis kehtima hakkav soojuse piirhind tõuseb 5,6 protsenti ning uueks piirhinnaks ilma käibemaksuta saab 831,93 krooni MWh kohta. 

Alates 1. märtsist 2010 kehtib ASi Tallinna Küte klientidel uus soojuse käibemaksuta piirhind on 831,93 krooni MWh kohta, teatas ettevõte. Uue hinnaga arved saavad kliendid aprillis. Praegu Tallinnas ja Maardus kehtiv soojuse käibemaksuta piirhind on 787,70 krooni/MWh.

Soojuse piirhinna muutus on tingitud Eesti Energiale kuuluvas Iru Soojuselektrijaamas toodetava soojuse hinnatõusust ja maagaasi kallinemisest. Iru Soojuselektrijaamast sisseostetav soojus kallines üle kümne protsendi ja maagaasi hind tõuseb Tallinna Küttele üle kuue protsendi.

Ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte ise oma katlamajades. Ülejäänud osa ostab ettevõte Iru Soojuselektrijaamalt, Tallinna (Väo) Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Uue hinna kooskõlastas täna konkurentsiamet. Hinda korrigeeritakse vastavalt konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemile ning hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind.

Tallinna Elektrijaam töötab kodumaisel kütusel ning jaama kasutuselevõtmine vähendab sõltuvust maagaasist. Alates 2009. aastast on elektrijaam ühendatud Tallinna Kütte kaugkütevõrguga ning jaamas toodetud soojuse kasutusega väheneb Iru Soojuselektrijaamast sisseostetava soojuse hulk.

Tallinna Elektrijaamas hakkepuidust toodetud soojus on täna odavam Irus toodetust. Tallinna Küttele soojusest tootev Tallinna Elektrijaam on hakkepuidul töötav soojus- ja elektrienergia koostootmisjaam. Elektrijaamas kasutatakse kõige kaasaegsemat tehnoloogiat ja tehnilisi lahendusi, mida on tinginud tõusvad kütusehinnad ning karmistuvad keskkonnanõuded. Näiteks suitsugaaside kondensaator võimaldab efektiivsemalt kasutada energiat ja vähendada negatiivset keskkonnamõju. Tallinna Elektrijaam kuulub Tallinna Küttele.


 

Osale arutelus

  • Virge Haavasalu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara