Autor: Katre Pilvinski • 19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AQ Lasertool pürib tänavu 200miljonilise käibeni

Plaanime tänavu käivet kasvatada 20-25%, meie eelmise aasta auditeerimata netokäive oli 163,5 miljonit krooni, sõnas AQ Lasertool OÜ juht Ragnar Koppel.  

"Plaan on ka sel aastal kasvada käibes, võib-olla mitte nii jõudsalt enam tööjõu koha pealt. Eelmisel aastal kasvasime 117 inimeselt 138-le," rääkis Koppel ja lisas, et värbamine oligi seotud plaanidega selleks aastaks.

„Väljaõpe meie töötajaskonna hulgas võtab oma aja,“ ütles ta. "Meie võtmekompetents, mida me müüme, on tegelikult keevitamine. 95% meie toodangust on keevitatud veermikudetailid," lisas Koppel.

Ettevõtte juht rääkis selle aasta eesmärkidest, et käibes plaanitakse kasvada ligikaudu 20-25%. "Kinnitamata andmetel oli 2009. aasta Eesti üksuse realiseerimise netokäive 163,5 miljonit krooni," märkis Koppel. Ta lisas, et tänavu on plaanis käibes kasvada 200 miljonini ja seeläbi kasvatada kasumimarginaali.

AQ Lasertool OÜ juht ütles, et põhikliendid on Bombardier, Scania, Volvo ja ABB. „Eelmise aasta oktoobris saime uue kvaliteedisertifikaadi EN-ISO 15085, mis on spetsiaalne raudtee veermiku osade tootmise sertifikaat. Seda kasutades on meie jaoks avanenud uued turud," sõnas Koppel.

Ta selgitas, et varem sai Bombardier kasutada või edasi müüa AQ Lasertoolis toodetud komponente piiratult, kuna Eurooa Liidu regulatsioon kehtib nii, et kui kõik allhankijad tarneahelas ei ole EN-ISO 15085 järgi sertifitseeritud, siis neilt osta ei tohi.

"Seega on laienemisplaanid otseselt seotud selle sertifikaadi saamisega ja mitte ainult koostööga Bombardieriga, vaid ka teiste Euroopas tegutsevate raudteetööstuse ettevõtetega," rääkis Koppel.

AQ Lasertool OÜ on Stockholmi börsil noteeritud kontserni Aros Quality Group AB tütarettevõte, mis tegutseb Eestis Pärnumaal Audru vallas alates aastast 2003.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077