Autor: Katre Pilvinski • 19. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallitootja AQ Lasertool laieneb Audrus

Rootsi metalltoodete tootja AQ Lasertool OÜ laienes mullu Audrus ning praegu on töötajate arv ettevõttes 140. AQ Lasertool OÜ varustab muu hulgas Volvot, Bombardieri ja ABBd.

„Me plaanime tänavu kasvatada töötajate arvu 10% võrra, mis on võrdne umbes 15 töötajaga,“ rääkis ettevõtte Eesti üksuse juht Ragnar Koppel.

Üks ettevõtte kasvu põhjustest Audrus on see, et ettevõtte omanik Aros Quality Group otsustas Rootsis Valdemarsvikis AQ Lasertooli üksuse detsembris sulgeda, vahendas News2Biz Estonia. Valdemarsvikis töötas 73 inimest.

AQ Lasertooli Eesti üksus on saanud uusi tellimusi Volvolt ning ABB-lt. Kindel märk Aros Quality Groupi Audrusse jäämisest on see, et grupp ostis detsembris 50 miljoni krooni eest AQ Lasertooli kinnisvara. Enne kinnisvara ostmist rentis AQ Lasertool tootmise valdusi.

Aros Quality Groupi käive oli 2008. aastal 1,7 miljardit Rootsi krooni ehk 2,5 miljardit Eesti krooni ning kasum 144 miljonit Rootsi krooni ehk 216 miljonit Eesti krooni. Ettevõtte töötajate arv Rootsis, Bulgaarias, Hiinas ja Eestis kokku on 2130.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077