Autor: Kadri Bank • 17. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni koondamine toob  meile vaid mõned töökohad

Rootsis ligi tuhandet inimest koondada plaaniv Ericsson võib tulevikus vajada Eesti tehasesse inimesi juurde, kuid kindlatest arvudest veel ei räägita.

Eelmisel nädalal ütles Ericssoni metallitöötajate esindaja Göran Zetterlund, et Rootsis koondatud töökohtadest võib madalama kulutasemega riikidesse, nagu Eesti, Hiina ja India minna üle ligi 350 töökohta.

Ericssoni tootmise ja logistika juht Jan Wassénius ütles Zetterlundi väidet Äripäevale kommenteerides, et uue põlvkonna toodetega seotud tehased saavad küll juurde lisaülesandeid, kuid inimesi tuleb lisaks palgata vähe. "Meil tekib vaid väike vajadus suurendada tööjõudu Eestis ja Rootsi teistes tootmispaikades. Me ei saa öelda midagi konkreetsete tulemuste kohta, kuni läbirääkimised (Rootsi - toim) ametiühingutega ei ole lõppenud," lisas ta.

Küsimusele, mis plaanid Ericssonil Tallinna tehasega on, vastas Wassénius, et Elcoteqi tehas omandati tootmisvõimekuse kindlustamiseks. Ta lisas, et tehas vastutab jätkuvalt 2G, 3G ja juurdepäästuvõrkude (access networks) tootmise eest. Hiinat ja Indiat ei mõjuta praegune konsolideerumine Wasséniuse sõnul aga üldse.

Ericssoni ametiühingud kritiseerisid eelmisel nädalal seda, et koondamisest teatati vahetult enne aasta lõppu ja jõule. Wassénius ütles, et Ericsson on pidanud sügise jooksul ametiühingutega mitmeid arutelusid. "Ametiühingu esindajad on öelnud, et nad mõistavad koondamise vajadust. Me arutasime selle ajastamist ja otsustasime, et kuna seda tuleb niikuinii teha, siis on parem töötajaid informeerida," rääkis ta.

Ericsson tahab Rootsis kinni panna 856 töötajaga Gävle tehase ja vähendada Borasis töötajate arvu 90 inimese võrra. Gävle on aga juba praegu kogu Rootsi suurima tööpuudusega vald. Üleeile teatas Ericsson, et plaanib ka Lundis 450 töökohta koondada

Rootsi majandusminister Maud Olofsson ütles eelmisel nädalal, et Ericssoni koondamine on vaid üks näide paratamatult toimuvast tehnoloogiate vahetumisprotsessist. Ta avaldas lootust, et Ericsson saab hästi hakkama keskkonnamuutustele reageerimisega.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077