10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muutus nii Trigon PD kui ka Viisnurga suuromanik

Seoses Viisnurga ja Trigon PD suuraktsionäri OÜ Trigon Wood senise suuromaniku TDI Investmentsi restruktureerimisega toimusid muudatused ka omanikeringis, lõppomanike ringi lisandus Joakim Heleniuse suurosalusega firma Trigon Capital 21%-ga. 

"Trigon Woodi omanikeringi muutus on põhjustatud lihtsalt sellest, et TDI Investmentsi puhul oli tegemist piiratud elueaga fondiga, mis selle aasta lõpul suletakse," kommenteeris Trigon Capitali suuromanik Joakim Helenius. Heleniuse osalus jääb hetkel nii Viisnurgas kui ka Trigon PD-s alla 20%.

"Kahtlemata võib see tulevikus kasvada," märkis Helenius saadetud e-kirjas osaluse suurendamise kohta börsifirmades.

ASid Viisnurk ja Trigon Property Development teatasid börsi vahendusel, et OÜ Trigon Wood omanike ringis toimus muudatus. OÜ Trigon Wood omab 59,62% nii ASis Viisnurk kui ka ASis Trigon Property Development aktsiatega esindatud häältest.

OÜ Trigon Wood enamusosanik (seni 82%-ga) TDI Investments Ky restruktureerimise käigus jagati TDI Investments Ky investorite (Skandinaavia investorid) vahel TDI Investments Ky osalus OÜs Trigon Wood. Lisaks võõrandas üks TDI Investment Ky investor endale kuuluva osaluse OÜs Trigon Wood ASile Trigon Capital.

Suuremad OÜ Trigon Wood omanikud pärast restruktureerimist on AS Trigon Capital (20,75%), Veikko Laine Oy (15,52%), BCB Baltic AB (14,07%), Hermitage Eesti OÜ (11,94%), Thominvest Oy (11,94%) ja Assetman Oy (11,45%). OÜ Trigon Wood juhtkond jätkab samas koosseisus ning emitendi arengustrateegias eelpool toodud restruktureerimise järgselt olulisi muudatusi ei planeerita ja jätkatakse seni avaldatud arengukavade elluviimist.

Viisnurga aktsia tõusis täna Tallinna börsil 5% ja maksis 13,3 krooni. Trigon PD aktsia maksis 5,8 krooni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077