16. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ema: tuleb töötada nagu Nõukogude ajal

Aasta ema 2009 ja Otepää Lihatööstus Edgar OÜ suuromanik ja juht Maie Niit soovitas firmas töötada nagu Nõukogude ajal, olla ettevõttes palgatööline, siis on ettevõtte eluiga ka pikk.

„Põhiliselt tuleb töötada nagu Nõukogude ajal. Tuleb olla oma ettevõttes palgatööline ja teha seda väga töökalt ja järjekindlalt,“ soovitas Niit noortele ettevõtlikele inimestele firma pikaealisusest rääkides.Ta lisas, et kui asjad on ettevõttes väga halvad, siis ei tohi jääda, käed rüpes, nutma, vaid tuleb otsida väljapääsu. „Otsekohe tuleb hakata vigu parandama ja likvideerima ning püüda sellest olukorrast välja tulla,“ lisas ta.Uurides, mida on suuromanik teinud oma ettevõtte pika ea heaks, rääkis Niit, et on alati niimoodi töötanud, et firma eluiga oleks pikk. „Algusest peale teen kõik asjad rahulikult, läbimõeldult, samm-sammult. Ei riski väga suurte laenude võtmisega ja käin väga tasakaalukalt kaadriga ümber,“ ütles Niit ning lisas, et temale mõtteviis „teen vabriku ja kahe aastaga saan rikkaks“ ei sobi.Samuti märkis ta, et hoiab ka enda erakulud minimaalsed ja ostab vähe luksusasju.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077