26. mai 2009
Jaga lugu:

Ettevõtted vajasid elektrit 13% mullusest vähem

Eesti Energia müüs selle aasta aprillis Eestis 7,9 protsendi võrra vähem elektrienergiat kui eelmise aasta aprillis, ärikliendid ostsid koguni üle 13% vähem elektrit kui aasta tagasi, teatas ettevõte.

Kokku müüdi Eestis 570 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat.

Elektrimüügi langust kodumaisel turul pehmendas mullusega võrreldes 1,1 kraadi võrra madalam aprillikuu välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes vähenes Eesti Energia elektrimüük Eestis ligi 10 protsendi võrra. Elektrimüügi languse põhjusteks on üldine majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine.

2009. aasta aprillis müüs Eesti Energia äriklientidele 364 GWh elektrienergiat, mis on 13,1 protsendi võrra vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis aprillis 1,7 protsendi võrra ning kokku müüdi 2009. aasta aprillis eratarbijatele 134 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 72 GWh, tõustes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 5,8 protsenti.

Eesti Energia aprillikuu keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 507 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 539 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük 2009. aasta aprillis oli kokku 110 GWh, mis on vaatamata külmemale ilmale 43 GWh võrra vähem kui mullu samal kuul. Viimastel kuudel on soojusenergia müüki negatiivselt mõjutanud Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee