22. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts käis Zincpotti ning Paldiski Tehnoparki kaemas

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts väisas tänasel Paldiski-visiidil kuumtsinkimistehast Zincpot ning Paldiski Tehnoparki.

Tsinkimistehase teatel ütles Parts, et soovib näha tegelikku koostööd metallisektoris, millel ka praeguses majandusolukorras on oma võimalused. Partsu sõnul omab moodsa sisseseadega Zincpot selget ekspordipotentsiaali.

Paldiski Tsingipada ASi ehk Zincpoti tegevjuht Peeter Poolake tutvustas ministrile Zincpoti uusimat investeeringut, teraskonstruktsioonide kuumtsinkimist koos passiveerimisega, mis on Balti riikides ainulaadne. Passiveerimine on tsingitud pinna järeltöötlusprotsess, mis annab terast kaitsvale tsingikihile omakorda oksüdeerumiskaitse ning loob head tehnilised eeldused tsingitud pinna värvimiseks.

Poolakese sõnul tuleb tootmist täiustada just praegu, et olla majandusolukorra paranedes konkurentsivõimeline. Lähitulevikus kavatseb Zincpot välja arendada keermestatud- ja pisidetailide kõrgel temperatuuril tsentrifuugtsinkimise tehnoloogia.

Poolake lisas, et tellimuste nimel konkureerimisel tähtsustavad kliendid üha enam moodsa sisseseade ning paindliku töökorraldusega ettevõtteid, mille teenuste valik on lai ning hinnad on atraktiivsed.

Üle 160 miljoni krooni maksma läinud Zincpot alustas tööd detsembris 2008 Paldiski Tehnopargis, kus varem asus nõukogude allveelaevnike väljaõppekeskus. Zincpoti tsinkimisvann on 7 meetrit pikk, 1,5 meetrit lai ja 2,8 meetrit sügav ning tsingitava detaili maksimaalne kaal on 5,3 tonni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077