Autor: Hille Tressum • 6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag: 5.50 toorpiima kilohind ei ole reaalne

Piimatööstuse Maag tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul ei ole põllumehi rahuldav 5.50 kroonine toorpiima hind praegusel hetkel reaalne.

Maag piimatööstuse tegevjuht Valdis Noppel ütles aripaev.ee’le et Eestimaa Põllumeeste Liidu soov küsida toorpiima kokkuostu kilohinna eest kroon kõrgemat hinda ei ole praegust turgu arvestades kuigi reaalne. Praegu maksab toorpiima kilo 4.50 krooni, eelmisel aastal aga oli kilohind krooni võrra kallim ehk 5.50. Nüüd on otsustanud piimatootjad panna töösturid fakti ette ning nõuda eelmisel aastal kehtinud kilohinda. Juhul, kui nõutut ei saavutata, ollakse võimelised korraldama Saksamaal toimunuga ligilähedast protestaktsiooni.

„Hetkel ei ole selline toorpiima hind kindlasti reaalne, kõik sõltub ju turust,“ sõnas Noppel. „Mina olen arvamusel, et kilepakis piim peaks poeletil maksma 10 krooni. Mitte 7 krooni nagu praegu. See on natukene alahinnatud,“ arvas juht.

Noppel sõnas, et kindlasti ei ole 4.50 kilohind normaalne ning see ei ole kohe kindlasti töösturite soov. „Kui piima letihind oleks 10 krooni, siis saaksid oma osa nii põllumees, kui ka tööstur kaetud."

Küsimusele, kas oleks kuidagi võimalik fikseerida toorpiima kilohind nii, et mõlemad osapooled oleksid rahul, vastas piimatööstur, et vabal turul on väga raske hinda fikseerida. „Vabal turul on midagi fikseerida väga raske. Eks olete ka ise täheldanud, et mõned tooted on poodides pikka aega ühe ja sama hinnaga. Piim kahjuks selline toode ei ole. Mina olen siiski arvamusel, et piim ei tohiks maksta all 10 krooni ega üle 15 krooni. Siis saaksid oma osa nii põllumees ja tööstur ning ka tarbija lepiks sellega,“ on Noppel veendunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077