6. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alfa Lavali kasum enam kui kahekordistus

Külmutusseadmete tootja Alfa Lavali neljanda kvartali puhaskasum enam kui kahekordistus. Tulemus oli üheteistkümnendat järjestikust kvartalit parem, kui analüütikud olid oodanud, vahendab Bloomberg.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 489 mln Rootsi kroonilt 1,06 mld Rootsi kroonile ehk 4,32 Rootsi kroonilt aktsia kohta 9,66 Rootsi kroonile. Ettevõte käive kasvas 21 protsenti, 7,22 mld Rootsi kroonile. Analüütikud ootasid kasumiks 868 mln Rootsi krooni 6,67 mld Rootsi kroonise käibe juures.

Alfa Lavali aktsia hind langes 0,7 protsenti, 339 Rootsi kroonile.

„Lähitulevikuks prognoosime, et nõudlus jääb praegusele kõrgele tasemele,“ ütles ettevõtte juht Lars Renström.

Ettevõte teeb ettepaneku maksta 9 Rootsi krooni dividendi aktsia kohta ja tükeldada aktsiad sedasi, et ühest aktsiast saaks neli. Samuti küsitakse investoritelt luba kuni viie protsendi aktsiate tagasiostuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077