5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus: Närska ja Hainsoo asjas puudus kuriteosündmus

Tartu maakohus teatas, et mõistis endised Werol Tehased juhatuse liikmed Robert Närska ja Helmo Hainsoo õigeks, kuna puudus kuriteosündmus.

Süüdistuse kohaselt rikkusid Närska ja Hainsoo hiigelvõlgades Werol Tehaste vara hoidmise nõudeid. Täpsemalt, nad jätsid 2006. aasta kevadel kohtutäituri arvele edasi kandmata 5 780 872 krooni.

Firma juhatus kasutas seda raha tehase käigushoidmiseks, makstes rapsiseemne, elektri ja muude kulutuste eest ettevõtte igapäevase majandustegevuse raames.

Kohtus ilmnes, et Werol Tehaste arvele laekuvat raha ei oldud täitemenetluses arestitud ning seega polnud põhjust ettevõtte juhatust ka selle kasutamises süüdistada.

Kohtuotsus täpsustab, et kohtutäitur arestis 2006. aasta aprillis Werol Tehaste vallasvarana 125 eset, patente, litsentse, kaubamärgi ja muud immateriaalset vara seitse erinevat nimetust. Selle jääkmaksumus oli 7 888 645 krooni. Lisaks arestis täitur 10 149 752 krooni eest nõudeid ostjate vastu ning 10 miljoni krooni eest laovarusid. Võlausaldaja Pere Leib Tootmise ja võlgniku kokkuleppel pangakontosid ei arestitud.

Prokuröril tuleb maakohtu otsuse vaidlustamisest teatada seitsme päeva jooksul.

Tartu ringkonnaprokurör Marge Püss ütles, et tutvub esmalt maakohtu otsusega ning vaatab seejärel, kas seda edasi kaevata või mitte. "Seetõttu ei taha ta hetkel ka otsust täpsemalt kommenteerida," vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077