Ida-Virumaal müüakse jaapanlastele Lexuse tarbeks kemikaale

VKG Oil AS sõlmis põlevkivikemikaalide tarnelepingu Jaapani keemiafirmaga, mis toodab tööstuslikku vaiku DFK. 100% Lexustest on varustatud vibratsiooni- ning mürasummutusmattidega, kus on kasutatud põlevkivikemikaalidest toodetud DFK vaike.

Viru Keemia Grupp (VKG) teatas, et tütarettevõte VKG Oil AS sõlmis põlevkivikemikaalide tarnelepingu jaapani tööstuslike vaikude valmistaja Nagoya Oilchemical Co. Ltd-ga.

VKG Oil tarnib Nagoya Oilchemical Companyle 2007. aastal 64 tonni põlevkivikemikaali Honeyol. Honeyol VKG Oil poolt kaitstud kaubamärk kindla koostisega alküülresortsiinide segule. Nagoya vajab Honeyoli tööstusliku vaigu DFK tootmiseks, millega immutatakse autotööstuses kasutatavat kartongi ning tekstiili. Saadud materjal on õli-, kemikaalide- ja kuumuskindel ning temast valmistatakse näiteks autode mootorikatte mürasummutusmatte. Nagoya Oilchemical Co tegevjuhi Masanori Ogawa sõnul kasutatakse põlevkivikemikaalidest toodetud vaikudega immutatud tooteid tervelt 65%-l Jaapanis valmistatud sõiduautodel.

"Märgina kõrgest kvaliteedist võib välja tuua, et 100% Lexustest on varustatud vibratsiooni- ning mürasummutusmattidega, kus on kasutatud põlevkivikemikaalidest toodetud DFK vaike," märkis Ogawa.

VKG Oil turundusjuhi Heikki Laidma kommenteeris tehingut järgmiselt: "Eesti põlevkivist saadavad tooted on unikaalsete omadustega, nende väljatöötamine ning turustamine on VKG Oili üks peamisi prioriteete. Meil on hea meel, et lisaks Euroopa ja Ameerika turgudele on meie põlevkivikemikaalid koha leidnud ka tõusva päikese maal."

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt