Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaal müüakse jaapanlastele Lexuse tarbeks kemikaale

VKG Oil AS sõlmis põlevkivikemikaalide tarnelepingu Jaapani keemiafirmaga, mis toodab tööstuslikku vaiku DFK. 100% Lexustest on varustatud vibratsiooni- ning mürasummutusmattidega, kus on kasutatud põlevkivikemikaalidest toodetud DFK vaike.

Viru Keemia Grupp (VKG) teatas, et tütarettevõte VKG Oil AS sõlmis põlevkivikemikaalide tarnelepingu jaapani tööstuslike vaikude valmistaja Nagoya Oilchemical Co. Ltd-ga.

VKG Oil tarnib Nagoya Oilchemical Companyle 2007. aastal 64 tonni põlevkivikemikaali Honeyol. Honeyol VKG Oil poolt kaitstud kaubamärk kindla koostisega alküülresortsiinide segule. Nagoya vajab Honeyoli tööstusliku vaigu DFK tootmiseks, millega immutatakse autotööstuses kasutatavat kartongi ning tekstiili. Saadud materjal on õli-, kemikaalide- ja kuumuskindel ning temast valmistatakse näiteks autode mootorikatte mürasummutusmatte. Nagoya Oilchemical Co tegevjuhi Masanori Ogawa sõnul kasutatakse põlevkivikemikaalidest toodetud vaikudega immutatud tooteid tervelt 65%-l Jaapanis valmistatud sõiduautodel.

"Märgina kõrgest kvaliteedist võib välja tuua, et 100% Lexustest on varustatud vibratsiooni- ning mürasummutusmattidega, kus on kasutatud põlevkivikemikaalidest toodetud DFK vaike," märkis Ogawa.

VKG Oil turundusjuhi Heikki Laidma kommenteeris tehingut järgmiselt: "Eesti põlevkivist saadavad tooted on unikaalsete omadustega, nende väljatöötamine ning turustamine on VKG Oili üks peamisi prioriteete. Meil on hea meel, et lisaks Euroopa ja Ameerika turgudele on meie põlevkivikemikaalid koha leidnud ka tõusva päikese maal."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077