Autor: Mariliis Pinn • 12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG Energia ehitab 140 miljoni kroonise väävlipüünise

Generaatorigaasist Kohtla-Järvel soojust ja elektrit tootev VKG Energia ehitab 140 miljoni krooni eest seadme, mis peab kinni püüdma kogu väävli, mis praegu jõuab elektrijaama korstna kaudu õhku.

Kui praegu paiskub igas tunnis VKG Energia Põhja jaama korstna kaudu taevasse kuni 700 kilo väävlit, siis järgmise aasta esimeses kvartalis käivitatav seade peaks kogu selle hulga kinni püüdma, kirjutas Põhjarannik. "Kohtla-Järve õhk muutub selle tulemusel puhtamaks kui ealeski varem viimase 50 aasta jooksul," lubas VKG Energia tegevjuht Andres Veske eile väävliseadme ehituse nurgakivi panekul ning lisas, et sellises mahus ja sellise süsteemiga keemiat ei ole Eestis varem kinni püütud. "See on uus efektiivne keskkonnaalane tehnoloogia Eestis."

Viru Keemia Gruppi kuuluv VKG Energia soetab väävlipüüdja Rootsi firmalt Alstom.

Kinnipüütud väävlist moodustunud kipsitaolist produkti on VKG-l Veske sõnul tulevikus kavas hakata kasutama ühe komponendina plaanitavas tsemenditehases.

Ida-Virumaa keskkonnateenistuse juhi Agu Värimäe sõnul parandab nüüdisaegse väävlipüüdja paigaldamine märgatavalt Ida-Viru keskkonda. "Tegelikult on mõju isegi ulatuslikum, sest korstnast väljapaiskuvad väävliühendid võivad levida tunduvalt kaugemale," ütles ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077