Venelastele kuulunud Muuga terminali ostis Ðveitsi firma

Tänavu kevad-suvel sai naftaterminal
Eurodek endale uue omaniku. Seni Valeri Melnikovile ja tema Taani venelastest
äripartneritele kuulunud Muuga naftaterminali uus omanik on Ðveitsi firma
Mercuria Energy Group Ltd.

Hoolimata Eesti Ekspressis avaldatud Raivo Vare kahtlustest, et ettevõtte taga on Venemaa suuremate naftaparunit kõrvad, on tegemist hoopis Ðveitsi ettevõttega, kellel on ärid 16 riigis ja mis tegeleb naftaga kauplemisega. "Eurodekis läksid senised omanikud lahku. Firma uueks omanikuks tehti nii-öelda valge offshore," ütles Vare Ekspressile. Kelle kontrolli all Eesti suuruselt esimene-teine terminal Eurodek nüüd on, ei osanud Vare öelda.

Ettevõtte esindaja ja aastakümneid CNNi ajakirjanik olnud David Ensori sõnul on tegemist ettevõttega, mis ostab nafat ja naftatooteid 20 riigist ja müüb neid 40 riiki. Ettevõtte aastakäive on 20 miljardit dollarit (227 mld krooni). Mercuria on Poolas 1993. aastal asutatud ettevõte, mille haare ulatub mitmele poole Euroopasse, aga ka näiteks Hiinasse, USAsse ja Lõuna-Aafrikasse.

Firma asutajateringi kuuluvad poolakad Gregory Jankilevitsch ja Wiaczeslaw Smolokowski. Mercuria kontsernis töötab üle maailma 450 inimest. Ettevõttele kuulub ka Utrechti naftatreminal Hollandis ja nad ehitavad Amsterdami lähedal biokütuse tehast.

Mercuria peakontor asub Genfis.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara