31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda: Vene turule mõeldes meenub esimese asjana rubla

Piimanduskontserni Tere ümberstruktureerimise tulemusel sai ASist Tere piima varumise, töötlemise ja piimatoodete müügiga seotud tegevusi koondav tütarettevõte, mis kuulub ASile Rubla.

Rublat juhib senine Tere juht Oliver Kruuda, Tere juhiks nimetati Ülo Kivine, kes on piimatööstuses töötanud alates 1995. aastast ja olnud ligi seitse aastat ettevõtte tootmisdirektor.

Holdingfirma Rubla nime valikut kommenteerides ütles Kruuda, et suurt Vene turgu silmas pidades on rubla esimene asi, mis inimestele meenub. "Ka selle nime tuntuse kasvatamine on oluliselt lihtsam ja odavam kui mis tahes brändi kopsakas reklaamieelarve. Pakun, et sõna rubla aidatud tuntus Eestis on suurusjärgus 95 protsenti, Vene turust ma siinkohal üldse ei räägiks," põhjendas ettevõtja.

Kruuda ütles, et kontserni tegevuste viimine eraldi tütarettevõtetesse õigustas end Kalevi puhul, kus toimus sarnane struktuuri korrastamine eelmise aasta mais.

Tema kinnitusel annavad eraldiseisvad tütarettevõtted parema ülevaate erinevate tegevusvaldkondade arengutest ja tulemuslikkusest.

Tütarettevõttesse Tere AS liideti lisaks piima varumise, töötlemise ja piimatoodete müügiga seotud tegevustele ka kohukeste tootmisüksus. Eraldi tütarettevõttena jätkab Eesti suurim piimavedaja AS Meieri Transport.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077