16. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaarest saab mööblitööstur

Majandusminister Edgar Savisaar plaanib perefirmaga Fixor Holding mööblit tootma hakata. Praegu käivad Saveks Grupis enamusosaluse ostu läbirääkimised.

Fixor Holdingu tütarfirma Radington Invest jahib mööblitootmisfirmat Saveks Grupp, mis asutati sel aastal. Firma kuulub kunagi oma mööblitootmisega Soome läinud ning hiljuti pankrotistunud Ramon Lindali endisele finantsjuhile Erkki Kibbermannile, kes koos Lindali endiste alluvatega praegu ettevõtet arendada üritab. Kibbermann loodab Savisaare omanikeringi kaasamisega saada kuni 20 miljoni krooni suuruse rahasüsti.

Möödunud nädalal Kasahstanis visiidil olnud Edgar Savisaar ise ei soovinud mööblitööstusesse investeerimise plaane kommenteerida ning palus küsimused esitada oma pojale Erki Savisaarele, kes on Radington Investi tegevjuht.

Kuigi ka Erki Savisaar oli teemast rääkides tõrges, tunnistas ta, et mööbliärisse sisenemise plaanid on olemas ning Saveks Grupiga peetakse momendil ka läbirääkimisi. "Aga miks mitte," vastas ta küsimusele, miks just mööbliäri ning kas see on olnud tema kauaaegne kirg. "Eks me ole uurinud mitmeid tööstusi, millega tegeleda. Mööbel tundus lihtsalt huvitav," lisas ta.

Kui palju on Savisaare perefirma nõus uude ettevõtmisesse investeerima, Erki Savisaar öelda ei soovinud. "Olen mitu korda öelnud, et ei hakka spekuleerima. Läbirääkimised käivad ja kui need on läbi, siis võib täpsemalt rääkida," ütles ta.

Erki Savisaar lisas, et päris 100 protsenti firmast osta ei plaanita, sest sisenetakse võõrale alale. "Suurim mure on tööjõumure. Häid töömehi ju pole," lausus Erki Savisaar.

Kibbermannile tundus mõte Edgar Savisaar endale partneriks saada väga meeldivat. "Arvan, et Savisaare nimi investorite nimekirjas ei teeks ühelegi firmale paha," ütles praegu 20 töötajaga ettevõtte omanik. Mis puudutab Savisaarega käivaid läbirääkimisi, ütles Kibbermann, et tegemist on "kõige kindlamas järgus olevate läbirääkimistega." Üks võimalik variant, kuidas Saveks Grupp osadeks jaotada, on tema sõnul 65-35 Savisaare kasuks.

Autor: Gert D. Hankewitz

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077