Autor: Gregor Alaküla • 13. oktoober 2021

Kartelli ja karmi konkurentsi vahel on õhkõrn vahe

Vasakul konkurentsiõiguse advokaat Tanel Kalaus ja paremal Katrin Tasa konkurentsiameti järelevalveosakonnast.
Autor: Erakogu
Kütusemüüjate pressiteated kütusehindade kohta võimaldavad tarbijatel teha lihtsamaid ja paremaid otsuseid, ning seetõttu on selline infovahetus lubatud, rääkis konkurentsiõiguse advokaat Tanel Kalaus saates „Triniti eetris“. Ta lisas, et siiski on vahe räige kartelli ja absoluutse konkurentsi vahel õhkõrn.

Räägime konkurentsiõigusest ja info vahetamisest ettevõtjate vahel. Sellest mis on lubatud, mis ei ole lubatud, ja sellest, mis jääb sinna vahele.

Saatest saab vastused küsimustele: mis viisil ja millist tüüpi info vahetamine on konkurentide vahel keelatud? Kes on kaasaaitaja ja mis on leebustaotlus? Kuidas peale vaadates aru saada, kas ettevõtjad on hinnas kokku leppinud või on see aus konkurents?

Näiteid kohalikest kartellidest ja keelatud tegevusest toovad Triniti Advokaadibüroo partner ja konkurentsiõiguse advokaat Tanel Kalaus ja konkurentsiameti järelevalveosakonna osakonnajuhataja asetäitja Katrin Tasa. Saadet juhib Gregor Alaküla.

Kuula värsket saadet siit:

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077