Teadusrahastuse kasv eeldab ühiskondlikku mõistmist

Veebruari keskel toimunud teadusraha aruteluringis võisid teadlased olla veel optimistlikud, kuid peagi selgus, et lisaraha siiski pole.  Foto: Liis Treimann

Erakondade, tööandjate ja ülikoolide vahel sõlmitud teadusleppega antud lubadused ei jõudnud küll praeguse valitsuse eelarvestrateegiasse, kuid see on tõstatanud teravalt ühiskondliku debati Eesti teaduse jätkusuutlikuse teemal.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad ja TalTechi teadusprorektor Renno Veinthal leidsid seevastu, et ühiskondlik arusaam teaduse mõjust majandusele ja ühiskonnale laiemalt ei pruugi olla veel piisav ning seetõttu pole ka avalik surve saavutanud kriitilist massi. "Kuuma tooli" saadet juhtis Allan Rajavee.

Kuula saadet siit:

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077