Autor: Liina Laks • 19. detsember 2019

PRFoods otsib võlakirjadega ligi 10 miljonit eurot

PRFoods teatas võlakirjade emissioonist, mille käigus on tal plaanis koguda kuni 9,5 miljonit eurot.
PRFoodsi tehas Saaremaal.
Foto: Irina Mägi

Kokku plaanib PRFoods emiteerida kuni 95 000 võlakirja nimiväärtusega 100 eurot võlakirja kohta ning maksimaalse koguväärtusega kuni 9,5 miljonit eurot. Võlakirjade lunastamise tähtaeg on 5 aastat. Intressimäära kohta teatas ettevõte, et see on „fikseeritud ja pole suurem kui 7% kalendriaastas“.

Pakkumine toimub uue aasta esimeses kvartalis ning PRFoods plaanib kõigepealt läbi viia mitteavaliku pakkumise ning seejärel täiendava avaliku pakkumise Eestis. Samas rõhutas PRFoods, et lõplikku otsust emiteerimise kohta vastu võetud pole – selle saab teha siis, kui SEB Pank annab asjaks lõpliku nõusoleku.

Milleks kulutatakse?

Võlakirjaemissioonist saadavaid vahendeid plaanib börsifirma kasutada valdavalt SEB Panga investeerimislaenu refinantseerimiseks ja investeeringuteks kalakasvatustesse Soomes, Rootsis ja Eestis ning muudel ärilistel eesmärkidel.

Võrreldes olemasoleva laenu tagasimaksegraafikuga võimaldaks võlakirjade tagasimaksegraafik eelduslikult vabastada iga-aastaselt ligikaudu 2 miljonit eurot rahavooge võlakirja kehtivuse ajal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077