Autor: Kristjan Pruul • 8. mai 2019

HKScan emiteerib 60 miljoni euro väärtuses uusi aktsiaid

HKScan Soomes.
Foto: Andras Kralla
Raskustes maadlev Soome lihatööstus HKScan kavatseb emiteerida 60 miljoni euro väärtuses uusi aktsiaid.

Kolmapäeval esimese kvartali tulemustest teatanud HKScanil on rõõmustada põhjust vähe: kahjum süvenes, käive vähenes, võlakoormus kasvas. Lahendusena palutakse erakorralisel aktsionäride koosolekul emiteerida kuni 60 miljoni euro väärtuses aktsiaid.

Uusi A-seeria aktsiaid soovitakse pakkuda nii Soome jaeinvestoritele kui rahvusvahelistele institutsionaalsetele investoritele. Kui huvi uute aktsiate vastu osutub oodatust suuremaks, siis soovib juhtkond saada võimaluse suurendada emissiooni 12 miljoni euro võrra.

Praeguse seisuga on HKScanil juba praeguste aktsionäride ja institutsionaalsete investorite käest saadud pakkumisi 54,8 miljoni euro ulatuses. Seda 1,6 eurose aktsiahinna juures. Viimase 12 kuu jooksul on HKScani aktsiahind kõikunud 1,5 ja 2,25 euro juures.

Väljastada soovitakse kokku kuni 50 miljonit A-seeria aktsiat, mis on ligikaudu 48 protsenti ettevõtte kõigist aktsiatest, hääleõiguse osas vastab see 24 protsendile. Aktsiaid võidakse väljastada ka rohkem kui ühes osas.

Eelmise aasta sügisel käis Äripäev Soomes ja rääkis HKScani finantsjuhi Mikko Forselliga. Enam kui 300 miljoni euro suurune netovõlg ning kehvad majandustulemused ei suutnud siis varjutada HKScani juhtkonna optimismi. „Me ei ole kriisis,“ ütles ettevõtte finantsjuht Mikko Forsell intervjuus Äripäevale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077