Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova: olelusvõitlus toidutööstuses uuel aastal kasvab
Soovime oma turupositsiooni suurendada, sest toiduainetööstuses kasvab olelusvõitlus uuel aastal maksutõusude tõttu veelgi, kirjutab Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova vastuses Tööstusuudiste palvele jagada oma uue aasta peamisi fookusi.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova suunab uuel aastal rohkem tähelepanu ka ekspordi suurendamisele.
Foto: Erakogu
Tööstusuudised palus Ragnar Looval teha ülevaade, mis on tema töölaual olulisemad fookused uuel aastal. Loova pani kirja viie kõige olulisemat fookust.
Nõo Lihatööstus võttis Eesti toiduainetööstuse ettevõtetest esimesena kasutusele Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi arendatud tehisintellekti lahenduse, mis kontrollib pakendite etikettide vastavust kvaliteedistandarditele.
Riigi kavandatava jäätmereformi üks eesmärke on vähendada turule jõudvate plastpakendite osakaalu, kavandatav pakendimaks ei ole selleks aga tööstuste esindajate hinnangul sobiv meede.
Esimese toiduainetööstuse ettevõttena Eestis hakkab Nõo Lihatööstus koostöös Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga testima uudseid tehisintellekti- ja robootikalahendusi, mis aitavad lihatööstusel oma tootmisprotsessi optimeerida ja tõhustada toodete kvaliteedikontrolli.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.
Eesti ettevõtjad otsivad kasvu välisturgudelt, ent samal ajal näitab Euroopas ettevõtete pankrotistatistika kasvutrendi. Ekspordiriskid ei ole enam nišiteema – see on kasvu takistav reaalsus, millega peab arvestama iga juht, kelle kliendid ja kasvuambitsioonid asuvad piiri taga.