Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova: olelusvõitlus toidutööstuses uuel aastal kasvab
Soovime oma turupositsiooni suurendada, sest toiduainetööstuses kasvab olelusvõitlus uuel aastal maksutõusude tõttu veelgi, kirjutab Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova vastuses Tööstusuudiste palvele jagada oma uue aasta peamisi fookusi.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova suunab uuel aastal rohkem tähelepanu ka ekspordi suurendamisele.
Foto: Erakogu
Tööstusuudised palus Ragnar Looval teha ülevaade, mis on tema töölaual olulisemad fookused uuel aastal. Loova pani kirja viie kõige olulisemat fookust.
Nõo Lihatööstus võttis Eesti toiduainetööstuse ettevõtetest esimesena kasutusele Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi arendatud tehisintellekti lahenduse, mis kontrollib pakendite etikettide vastavust kvaliteedistandarditele.
Riigi kavandatava jäätmereformi üks eesmärke on vähendada turule jõudvate plastpakendite osakaalu, kavandatav pakendimaks ei ole selleks aga tööstuste esindajate hinnangul sobiv meede.
Esimese toiduainetööstuse ettevõttena Eestis hakkab Nõo Lihatööstus koostöös Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga testima uudseid tehisintellekti- ja robootikalahendusi, mis aitavad lihatööstusel oma tootmisprotsessi optimeerida ja tõhustada toodete kvaliteedikontrolli.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?