Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova: olelusvõitlus toidutööstuses uuel aastal kasvab
Soovime oma turupositsiooni suurendada, sest toiduainetööstuses kasvab olelusvõitlus uuel aastal maksutõusude tõttu veelgi, kirjutab Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova vastuses Tööstusuudiste palvele jagada oma uue aasta peamisi fookusi.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova suunab uuel aastal rohkem tähelepanu ka ekspordi suurendamisele.
Foto: Erakogu
Tööstusuudised palus Ragnar Looval teha ülevaade, mis on tema töölaual olulisemad fookused uuel aastal. Loova pani kirja viie kõige olulisemat fookust.
Nõo Lihatööstus võttis Eesti toiduainetööstuse ettevõtetest esimesena kasutusele Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi arendatud tehisintellekti lahenduse, mis kontrollib pakendite etikettide vastavust kvaliteedistandarditele.
Riigi kavandatava jäätmereformi üks eesmärke on vähendada turule jõudvate plastpakendite osakaalu, kavandatav pakendimaks ei ole selleks aga tööstuste esindajate hinnangul sobiv meede.
Esimese toiduainetööstuse ettevõttena Eestis hakkab Nõo Lihatööstus koostöös Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudiga testima uudseid tehisintellekti- ja robootikalahendusi, mis aitavad lihatööstusel oma tootmisprotsessi optimeerida ja tõhustada toodete kvaliteedikontrolli.
Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.
CNC-tehnoloogia, tööstusrobotid ja fiiberlaserid on vaid mõned märksõnad, mis on muutnud tööstuse olemust. Testi oma teadmisi viktoriinis, mille on koostanud metallitöötlusseadmete pakkuja Aider – kas tead, kes on CNC „isa“ või miks fiiberlaserid on vallutanud tööstuse?