Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova prognoosib, et järgmisel aastal lihatoodete hinnad rohkem ei tõuse ning tulekul on uued innovaatilised tooted ja pakkelahendused.

- Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova,
- Foto: Vallo Kruuser
„Ma arvan, et praeguses majandussituatsioonis pingutavad kõik turuosalised selle nimel, et saavutada järgmisel aastal nullinflatsioon ja seda ka käibemaksutõusu valguses. Selline eesmärk peaks olema nii toidutootjatel kui ka kaubandusel. Nõo Lihatööstus teeb selle saavutamise nimel tööd, investeerib ja arendab uudseid tooteid,“ ütles Loova. Tema sõnul aitab seda eesmärki saavutada efektiivsuse tõus läbi innovatsiooni ja läbipaistev hinnastamine. Viimastel kuudel on ka toormehinnad stabiliseerunud, mis annab samuti lootust, et lihatoodete hinnad rohkem ei kalline.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kodumaine Nõo Lihatööstus suunab järgmisel aastal sinkide ja suitsuvorstide tootmismahu suurendamiseks ligi 1,5 miljonit eurot.
Kuigi Eestis on praegu Euroopa suurim majandus ja tööhõive langus ning septembri keskpaigaks tõusis registreeritud töötuse määr 7,3 protsendile, on toiduainetööstuse sektoris endiselt väga tõsine töökäte puudus ning selles osas leevendust ei paista, ütles Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. Lahendus on tööprotsesside veelgi ulatuslikum automatiseerimine.
Moodsad laolahendused sisaldavad lisaks digitaalsele tarkvarale ning robottõstukitele pool- ja täisautomaatseid riiulisüsteeme, tornladusid ning komplektseid turvalahendusi, mis lahendavad kogu ettevõtte siselogistika. Willenbrock Baltic OÜ projektijuht Jaan Viita rõhutab, et oluline on vaadata siselogistikat tervikuna, sest vaid nii saab välja töötada maksimaalset kasu toova terviklahenduse.