Autor: Tõnu Mertsina • 9. aprill 2024

Tõnu Mertsina: kaupade ekspordi langus on taandumas

Eesti ettevõtete eksporditellimused on jätkuvalt väikesed ja tööstusettevõtete ekspordiootused halvenesid ka selle aasta esimeses kvartalis, kuid olukord näitab paranemise märke, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina värskes majanduskommentaaris.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee

Eesti päritolu kaupade eksport oli veebruaris küll veel tugevas languses, vähenedes aastases võrdluses 8%, kuid see on taandumas. Ekspordi suurim vähenemine jäi möödunud aasta juulisse ning pärast seda on langus järk-järgult aeglustunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077