Autor: Tööstusuudised.ee • 9. juuli 2024

Soome hiiglaslikku terasetehast kavandav Norra firma saab tehnoloogia Jaapanist

Norra ettevõte Blastr Green Steel kavandab Soome Inkoosse neli miljardit eurot maksvat „rohelise“ terase tehast, mis peaks aastas tootma 2,5 miljonit terast aastas. Tehase tehnoloogiapartneriteks saavad Jaapani ettevõtted Primetals Technologies ja Mildrex.
Kavandi kohaselt hakkaks tulevane terasetehas niimoodi välja nägema.
Foto: Blastr Green Steel

Ettevõtte teatel projekteerib Primetals Tecnologies tehasele tootmislahenduse ning –tehnoloogia, otseredutseeritud raua tootmiskompleksi, mis peaks töötama sajaprotsendiliselt vesinikuga, tarnib vastavat tehnoloogiat arendav Jaapani terasetootjale Kobe Steel kuuluv Mildrex. Nende vesinikutehnoloogiat kavatsevad kasutada ka H2 Green Steel Rootsis ja ArcelorMittal Saksamaal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077