Autor: Toomas Kelt • 21. mai 2024

Terasetootjad: nõudlus rohelise terase järele kasvab kiirelt

Nõudlus fossiilkütusteta toodetud „rohelise“ terase järel on Euroopas kasvutrendis, kuid omad piirid seab vajalik tooraine, nenditi Zürichis toimunud Euroopa terasetootjate kohtumisel.
Suurem osa Euroopas toodetavast terasest veel “roheline” ei ole, kuid nõudlus fossiilkütusevabalt toodetud terase järele kasvab jõudsalt.
Foto: Ricardo Silva/EUROMETAL

Euroopa terasetootjate ühing EUROMETAL prognoosib, et rohelise terase nõudlus kasvab 2030. aastaks umbes 49 miljoni tonnini. Üritusel ettekande pidanud terasetootjate esindajate sõnul tuleb Euroopa turule aastatel 2025-2030 juurde üle 45 miljoni tonni uue rohelise terase tootmisvõimsuse, kuid puudujääk on umbes 15 miljoni tonni ulatuses.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077