Autor: Toomas Kelt • 22. detsember 2023

Anti Metsamaa: tulevik on rohelises terases

Teraseturg areneb järjest enam süsinikneutraalse terase tootmise poole ning tõenäolisuselt jääb tulevikus turule vaid kaks terasesorti – vesinikenergiaga toodetud ja vanametallist ümbersulatatud teras, prognoosis terasetootja SSAB Baltikumi juht Anti Metsamaa hiljuti toimunud konverentsil Tööstuse äriplaan 2024.
SSAB Baltikumi juht Anti Metsamaa.
Foto: Johanna Adojaan

Metsamaa rõhutas, et kõik tehtavad prognoosid on tema isiklikul arvamusel põhinevad ega esinda börsiettevõtte SSAB seisukohti. Oma ettekandes andis ta ülevaate terasetootmise tänasest päevast, hindadest ja tootmisharu tulevikust. Hinnad on ilmselt tõusuteel ja terase tarbimine kasvab, süsinikneutraalsest ehk „rohelisest“ terasest saab uus turuliider, prognoosis Metsamaa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077