Autor: Tööstusuudised.ee • 22. juuni 2023

Ruukki tehastes valmivad "rohelisest" terasest valmistatud ehitustooted

SSAB Groupi kuuluv Ruukki Construction on esimene ettevõte maailmas, mis katsetab kfossiilkütusevaba terase kasutamist ehitustoodetes. Maailma esimesed fossiilkütusevabast terasest katuse- ja seinakonstruktsioonid tarnitakse strateegilistele klientidele Rootsis ja Soomes alates 2023. aasta kolmandast kvartalist.
Fosiilkütusevabad terastooted valmivad ka Rukki Pärnu tehases.
Foto: RUUKKI

Ruukki tarnib esimesed sandwich-paneelid, fassaadikatted ja katusetooted, mis on valmistatud fossiilkütusevabast terasest, hoolikalt valitud klientidele, kellel on tugev jätkusuutlikkuse alane tegevuskava. Fossiilkütusevabast terasest piloottooted valmivad Ruukki Soome Alajärvi ja Vimpeli tehastes, Eestis Pärnu tehases ning Rootsis Plannja Järnforseni tehases. Tootmisetapis minimeeritakse heitkoguseid, kasutades rohelist energiat ning valides võimalikult madala keskkonnamõjuga materjalid ja logistika.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077