Autor: Toomas Kollamaa • 31. jaanuar 2024

Toomas Kollamaa: Hiina kinnisvaraarendajad murduvad nagu mastipostid. Sel on oma mõju ka meie vanametalliturule

Hiina kinnisvaraturu kriis ja süsinikuvaba terasetööstus on hetkel metallituru olulisemad märksõnad, kirjutab Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa värskes Äripäeva infopanga jäätmekäitluse konkurentsiraportis.
Kuusakoski juhatuse liige Toomas Kollamaa

Eesti vanametallituru suurus on 350 000–400 000 tonni aastas ja see näib püsivat, kuigi näeme survet mahtude vähenemisele, mis tuleb näiteks ehitussektorist. Kuusakoski musta metalli kokkuostuhind kerkis aastaga 4%, vasel ja messingul 2%, alumiiniumil aga isegi 17%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077