Autor: Toomas Kelt • 19. aprill 2024

Magusamaks põhjustab vaidlusi ka Soomes

Riigieelarve tasakaalustamise ühe meetmena plaanib Soome valitsus tõsta maiustuste ja šokolaadi käibemaksu üle kümne protsendi, sarnaselt Eesti magustatud jookide maksule põhjendatakse ka seal maksutõusu rahvatervise edendamise eesmärgiga.
Soomes suureneb maistuste ja šokolaadi käibemaks rohkem kui 10%, valitsuse sõnul ikka rahvatervise nimel.
Foto: Meeli Küttim

YLE uudisteportaal kirjutab, et valitsuse plaanide kohaselt tõuseb maiustuste ja šokolaadi käibemaks 10 protsendilt 25,5-le. Selle sammuga soovitakse tuua riigieelarvesse täiendavalt 85 miljonit eurot tulu. Ja kuigi Petteri Orpo valitsus põhjendab maksutõusu sooviga muuta soomlaste tervisekäitumist, ei usu Soome Konjunktuurikeskuse teadlane Tuomas Kosonen selle eesmärgi saavutamist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077