Autor: Tööstusuudised.ee • 16. aprill 2024

Veljo Ipits: toiduainete hinnad ei pruugi langeda

Jäätmereform ja sellega kaasnev pakendimaks, mida pole rakendatud üheski Euroopa Liidu riigis, muudab toidutootmise kallimaks, ütles Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits tänasel toidutööstuse 18. aastakonverentsil.
Veljo Ipits näeb ette toidutootmise kallinemist.
Foto: Raul Mee

„Jäätmereformi väidetav eesmärk on olmejäätmete ringlussevõtu suurendamine. Olmejäätmete ringlussevõtt on meil tõesti veidi üle 30%, samas kui pakendijäätmetel on see üle 70%. Suur vahe on tingitud sellest, et pakendijäätmetega tegeleb meil tootjate poolt rahastatud taaskasutusorganisatsioonide (TKO) süsteem, olmejäätmete ringlussevõtu eest ei vastuta aga keegi,“ ütles Ipits.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077